Iti oferim cateva sfaturi utile, lucruri de care trebuie sa tii cont in momentul in care decizi sa achizitionezi o masina de spalat rufe, astfel incat sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine.

Dimensiunea masinii de spalat rufe


Trebuie sa ai in vedere locatia in care vei instala masina de spalat pentru a alege dimensiunea potrivita. Aceasta va avea nevoie de spatiu pentru a vibra liber la centrifugare si nu trebuie tinuta in condens sau aburi.

Consumul de energie pentru masina de spalat rufe pe care ti-o doresti


Atunci cand iti alegi masina de spalat, consumul de energie este un criteriu important. Clasificarea de eficienta energetica (afisata pe fiecare masina de spalat) variaza de la A+++ la A, chiar mai jos.
Valorile regasite pe eticheta masinii de spalat rufe sunt bazate pe consumul la o incarcare maxima. O masina de spalat rufe care dispune de o capacitate de 12 kilograme va consuma fara indoiala mai multa energie si apa decat una cu o capacitate de doar 6kg. Cu toate acestea, vei spala de doua ori mai rar cu o masina de spalat cu o capacitate de 12 kg.

Capacitatea cuvei


Capacitatea cuvei pentru masina de spalat rufe potrivita este un alt criteriu important. De exemplu, pentru o familie cu doar 2-3 membri, o cuva de 5-6kg este mai mult decat suficienta. Dar, o cuva mai mare presupune o cantitate mai mare de rufe de spalat sau articole mult mai mari precum o draperie, o haina de iarna sau o pilota. Trebuie sa vezi care sunt necesitatile tale.

Viteza de centrifugare


Viteza de centrifugare indica numarul de rotatii pe minut atunci cand masina de spalat isi desfasoara programul de stoarcere. Este bine ca aceasta viteza sa fie cat mai mare, astfel rufele tale vor fi mai uscate in momentul scoaterii. Totusi, o viteza prea mare la stoarcere uzeaza rufele, le sifoneaza, iar recomandarea noastra este sa alegi o masina de spalat rufe potrivita cu 1200 de rotatii pe minut.

Programele de spalat


Exista numeroase masini de spalat rufe pe piata ce ofera programe speciale de spalare. Exista masini de spalat special concepute pentru hainele din lana, matase naturala, perdele sau draperii. Daca dispui de mai multe rufe delicate, programul de spalare manuala este ideal. In functie de nevoile tale, alege o masina de spalat cu programe de spalat care sa te ajute.

Tinand cont de aceste criterii, cu siguranta vei alege masina de spalat rufe potrivita atat pentru tine cat si pentru bugetul tau.